Hozzávalók
30 dkg liszt
2 evőkanál búzadara
10 dkg rétesliszt
20 dkg öreg tészta
2 evőkanál olaj
2 kiskanál só
1 kiskanál cukor
1 dkg élesztő,
2,5 dl savóAz élesztőt a cukorral egy kevés savóban felfuttattam,majd minden hozzávalót kenyérsütő gépbe pakoltam,a gép meg szépen megdagasztotta nekem.Miután megkelt,ez nekem dagasztással együtt másfél óra ,3 részre vettem,mindegyiket téglalap formára nyújtottam és feltekertem. A bagett sütő formába téve még hagytam kelni egy bő fél órát,és előmelegített sütőben 230 fokon sütöttem 10 percig,majd 200 fokon még kb.30 percig.Gesztenye sütőzacskóban sütötte,nekem nem volt itthon nagyméretű,ezért hagytam ki ezt a lépést.A tetejét ollóval pár helyen bevagdostam. A gőzös sütőről eddig csak azt a módszert ismertem hogy egy tálba vizet rakunk,azt betesszük a sütő aljába,hogy gőz keletkezzen,de valahol olvastam hogy a túl sok gőz sem jó,mert akkor nem lesz alul ropogós a -jelen esetben bagett-könnyen elázhat tőle a tészta. Egy pohár vizet a sütő aljába öntve gondoskodik a kellő gőzről,mivel elektromos sütőm van ,én is így csináltam.Sajnos tényleg nem emlékszem kinél olvastam.
A bagettek pedig ilyenek lettek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)