Hozzávalók:
• 25 deka puha margarin
• 25 deka liszt
• 10 deka porcukor
• 1 cs. vanilliás cukor
• 10 deka pudingpor
Bármilyen pudingpor használható. Ezen kívül ízesíthetjük csokidarabokkal, fahéjjal, gyömbérrel, kakaóporral stb.
• 25 deka liszt
• 10 deka porcukor
• 1 cs. vanilliás cukor
• 10 deka pudingpor
Bármilyen pudingpor használható. Ezen kívül ízesíthetjük csokidarabokkal, fahéjjal, gyömbérrel, kakaóporral stb.
Elkészítése:
Az összetevőket egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk. Enyhén lágy tésztát kapunk. Viszonylag gyorsan kell dolgoznunk, mert a margarin hamar megdermed, és akkor töredezett, kevésbé szép kekszeink lesznek. A tésztából kis gömböket formálunk, majd ellapítjuk azokat. A sütőpapírral bélelt tepsiben szépen sorba elrendezzük. Nem kell túlságosan nagy helyet hagyni köztük, hiszen ez a keksz sülve sem lesz sokkal nagyobb, mint nyersen. A sorba rendezett lapocskákat egy villával tovább lapítjuk, ezáltal még szép mintázatot is kapunk. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Vigyázni kell a gyors sütéssel, mert a korongok alja hamar megbarnulhat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)