találtam, de némileg változtattam rajta.
Hozzávalók:
- 2 db közepes cukkini
- kb. fél kiló darált hús (én sertéscombból készítettem)
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- oregánó
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- a tetejére feta sajt (én ezt raktam, de sztem sima trappista is jó)
Elkészítés:
A cukkiniket meghámozom, félbevágom, közepüket kivájom és besózom őket. A vöröshagymát apróra vágom, és olajon megdinsztelem, majd belerakom a darált húst. Sózom, borsozom, belerakom a fokhagymát, a pirospaprikát, az oregánót, az apróra vágott paradicsomot és a paprikát. Egy kicsit összepárolom, majd felöntöm nem túl sok vízzel (egy kicsit lepje csak el, ne legyen nagyon szaftos). Ha a hús puha, elfőzöm a felesleges levét. A cukkinikről letörölgetem a nedvességet, majd tűzálló tálba teszem őket, olajat locsolok alájuk. Megtöltöm a cukkinit a húsos töltelékkel, sajtot szeletelek rá, letakarom alufóliával és betolom a sütőbe. Kb. egy óra alatt finom puhára sül, a végén pár percre leveszem róla a fóliát, hadd piruljon rá a sajt.
Én zöldséges rizst csináltam hozzá. Ízlett mindenkinek. (Balról a második cukkininek nem én ettem le a sajtkalapját!!!!! :DDD)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)