Egy sütihez vettem nem rég kukoricalisztet,és azóta is ott áll a polcon.Nem tudtam vele mit kezdeni eddig,na de majd most.Már előre látom hogy hamarosan elfogy az egész és mehetek újból venni :)Nagyon sok sós nasit kipróbálok,ez abszolúte a kedvencem már most.Isteni finom és ropogós!
A receptet itt találtam.
A receptben két dolgot kicseréltem.A margarin helyett vajat használtam,a fehérboron sokáig gondolkoztam hogy mivel helyettesítsem,szerintem simán vízzel is működik,de éppen meg volt bontva egy szőlőlé a hűtőben,így azt tettem bele.
Hozzávalók:
25 deka kukoricaliszt
25 deka tönköly fehér liszt
1 csomag sütőpor (bevallom én mindig kevesebbet rakok mint amit ír)
2 kiskanál só
1 dl olaj ( ebből is felét raktam csak)
25 deka vaj vagy margarin
10 deka lenmag
10 deka napraforgómag
10 deka szezámmag
2 marék tökmag
1 dl fehérbor (ami nálam szőlőlé)
A napraforgó,szezám és tökmagot megpirítjuk szárazon egy serpenyőben és kihűtjük.
(azt azért elmondom hogy nekem nem volt itthon egész tökmagom,csak olyan amit már egyszer megpirítottam és megőröltem,úgyhogy én most ezt raktam bele,de valószínű mindig igy fogom csinálni.)
Az össze hozzávalót összeöntjük egy nagy tálba ,belerakjuk a kihűlt magokat és összegyúrjuk a tésztát.Nekem nem volt nagyon könnyű,de mindig én győzök azért.Ha ezzel kész vagyunk,hűtőbe tesszük és egy órát pihentetjük.Majd ha kivettük a hűtőből,kinyújtjuk és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságúra.Én mindig sütőpapírt használok,nem zsírozgatom a tepsit,tehát rápakolom a sütőpapírra és beteszem a sütőbe.180 fokon sütöttem normál sütéssel addig amíg nem kezdtem érezni az illatát,akkor átkapcsoltam légkeverésre és úgy sütöttem addig amíg szép piros nem lett.
Először kerek formával szaggattam ki
Aztán a maradékot nagyon vékonyra nyújtottam ,és kockára vágtam.
Ez igazán ropogós lett
Mivel nem írta a recept hogy meg kell e kenni a tetejét valamivel,az első adagot nem kentem le semmivel, a másodikat megkentem tejföllel,hát nem rontotta el,sőőőt,nagyon finom lett.
Feltétlenül próbáljátok ki,amellett hogy isteni finom,tök egészséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)