A tésztához amit itt találtam kell:
1bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre búzadara
1 bögre darált dió
1ek szódabikarbóna
1,5 bögre növényi tej(rizstejjel csináltam)
Elkészítése:
A hozzávalókat összekevertem, 1 órát pihent, majd kikent tepsibe öntöttem, és 170 fokon 50 perc alatt megsütöttem.Elég sűrű massza volt,nehéz volt önteni,de azért szép egyenletesen elkentem.Nekem nem lett igazán magas a tészta,de olyan masszív lett,hogy simán kettőbe tudtam vágni.Én a tésztát kétfelé vettem,és az egyik felébe raktam karobot.Az eredeti recept nem ír cukrot,én tettem bele 4 kanál fruktózt,önmagában a piskóta nem lett nagyon édes,de mivel a krémben jócskán volt cukor,így nem akartam ebbe többet tenni. A krémet itt találtam,én kihagytam a rumot és a vaníliás cukrot is,a porcukor helyett pedig fruktózt raktam.
Hozzávalók nálam:
Krém:
4,5dl tej
9 dkg liszt(tönköly fehér)
15 dkg fruktóz
30 dkg darált dió (szintén átpörkölt)
25 dkg vaj
A tejet a liszthez adjuk, csomómentesre kikeverjük, sűrűre főzzük, kihűtjük. Közben a cukrot kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a diót és a főzött krémmel jól kikeverjük.
Eredetileg gőz felett kell sűrűre főzni,de én azt utálom és egyszerűsítettem,így is tök jó lett.
A piskótákat megkentem a krémmel,úgy hogy váltakozva volt a karobos és sima piskóta.Megkentem a tetejét is a krémmel. Eszméletlen fincsiiiiiiiiiii!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)