Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam.
Hozzávalók:
4 fej hagyma
fél fej fokhagyma vagy fokhagymakrém
kis rúd szárazkolbász
1 csirkemell
3-4 szem közepes krumpli
1kg zöldborsó
pirospaprika
morzsolt majoranna
bazsalikom
kevéske kecsap vagy paradicsompüré vagy 1 egész paradicsom
cukor, só
Elkészítés:
A fél fej fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk vagy nyomóval szétnyomjuk. A 4 fej hagymát pucoljuk, apróra daraboljuk. Csirkemellet megmossuk, kockázzuk, kolbászt forrázzuk, lehúzzuk a héját és karikázzuk. Krumplit megpucoljuk, kockázzuk.
A hagymát olajon üvegesítjük, majd belerakjuk a fokhagymát, a húst és a kolbászt, picit összeforgatjuk, meghintjük pirospaprikával. Felöntjük kb 2 liter vízzel, belerakjuk a krumplit, a borsót, majorannát, bazsalikomot, kecsapot (ha egész paradicsomunk van, akkor mehet bele egészben, maximum a zöld részét levágva, mert ha kész, ki fogjuk szedni), kevés sót. Alacsony fokozaton, fedő alatt főzzük, amíg minden puha nem lesz.
Ha kész, ízesítjük sóval, cukorral, esetleg fokhagymakrémmel.
Nagyon finom lehet. Én két napja cukkini paprikást készítettem :)
VálaszTörlés