2010. június 20., vasárnap

Borsópaprikás

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam.

Hozzávalók:
4 fej hagyma
fél fej fokhagyma vagy fokhagymakrém
kis rúd szárazkolbász
1 csirkemell
3-4 szem közepes krumpli
1kg zöldborsó
pirospaprika
morzsolt majoranna
bazsalikom
kevéske kecsap vagy paradicsompüré vagy 1 egész paradicsom
cukor, só

Elkészítés:
A fél fej fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk vagy nyomóval szétnyomjuk. A 4 fej hagymát pucoljuk, apróra daraboljuk. Csirkemellet megmossuk, kockázzuk, kolbászt forrázzuk, lehúzzuk a héját és karikázzuk. Krumplit megpucoljuk, kockázzuk.
A hagymát olajon üvegesítjük, majd belerakjuk a fokhagymát, a húst és a kolbászt, picit összeforgatjuk, meghintjük pirospaprikával. Felöntjük kb 2 liter vízzel, belerakjuk a krumplit, a borsót, majorannát, bazsalikomot, kecsapot (ha egész paradicsomunk van, akkor mehet bele egészben, maximum a zöld részét levágva, mert ha kész, ki fogjuk szedni), kevés sót. Alacsony fokozaton, fedő alatt főzzük, amíg minden puha nem lesz.
Ha kész, ízesítjük sóval, cukorral, esetleg fokhagymakrémmel.

1 megjegyzés:

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)