2013. december 7., szombat

Besameles ananászos csirke

Hozzávalók:

    4 db filézett csirkemell feldarabolva
    2 doboz ananászkarika
    só
    bors
    kevés liszt
    olaj olaj a hús elősütéséhez

    A besamelhez:
    100g vaj
    5 púpozott evőkanál liszt
    8 dl tej
    1 kk szerecsendió
    kevés fehérbors
    kevés őrölt kömény
    só
    2 ek cukor
    25 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A húst sózom, borsozom, lisztezem és kevés olajon fehérre sütöm. Ha kész, zománcos tepsibe borítom, egyenletesen elosztom. A feldarabolt ananászt elosztom a tetején.

A besamelhez a vajat felforrósítom, majd beleteszem a lisztet, és kevés ideig keverem, majd felengedem a tejjel, hozzáadom a szerecsendiót, a fehérborsot, a sót, kevés őrölt köményt, és összeforralom, majd a végén belekeverem a reszelt sajt harmadát.

Ezt mártást rákanalazom a tepsiben lévők tetejére, majd meghintem a maradék sajttal. 180 fokon (eleinte légkeverés nélkül, a végén bekapcsoltam, hogy piruljon), kb. 50p alatt szép pirosra sütöm. Rizzsel tálaljuk.

(Fotózni elfelejtettem, így csak egy félig megevett tepsinyi maradt kárpótlásul.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)