2009. február 15., vasárnap

Mustáros hús

Hozzávalók:
# 3/4 kg hús (sertéscomb, csirkemell, bármiből készülhet)
# 5 közepes fej hagyma
# 2 evőkanál olaj
# só, bors, kiskanál cukor
# 1 pohár tejföl (lehet két pohár is, ha sok szafttal szereted)
# 3-4 evőkanál mustár
# bazsalikom, majoranna, kevés pirospaprika, petrezselyem, egy kisebb babérlevél
# 1 paradicsom
# köret lehet rizs vagy krumplipüré

Elkészítése:
A hagymát kockákra, a húst kb. 2x2 cm-es darabokra vágom. A hagymát az olajon megfonnyasztom, sóval és egy pici vízzel, hogy több leve legyen, majd beleteszem a húst. Kicsit megkapatom a külsejét, megszórom kevés borssal, nagyon kevés pirospaprikával, majd felöntöm annyi vízzel, hogy pont ellepje. Belerakok fél evőkanál bazsalikomot és majorannát, beledobom egészben a paradicsomot, a petrezselymet, valamint a babérlevelet. Fedő nélkül főzöm.
Ha megpuhult a hús, kihalászom a paradicsomot és a babérlevelet. A tejfölbe belekeverem a mustárt és a cukrot (ha sok víz maradt, akkor mehet bele pici liszt is hogy sűrítse), majd a húsra öntöm. 5 percen át összefőzöm kevergetve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)