2009. február 26., csütörtök

Krumplis pogácsa

Hozzávalók:
# 60 dkg liszt,
# 25 dkg margarin vagy vaj,
# 2 dl tejföl,
# 60 dkg krumpli főve, áttörve,
# só ízlés szerint (kb 2 teáskanál),
# 2 dkg élesztő cukros tejben megfuttatva vagy egy zacskó porélesztő,
# reszelt sajt
# 1 tojásfehérje a tetejére kenni

Elkészítés:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az élesztőt, majd a többi összetevőt (kivéve a tojásfehérjét és a reszelt sajtot). 20-30 percet pihentetjük (de nem muszáj), többször hajtogatva kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal. 180-200 fokon sütjük (légkeveréssel jobb és gyorsabb is).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)