2010. augusztus 13., péntek

Kelt müzliszelet

Mániákusan gyűjtöm a recepteket,de az ilyen szuper,egészséges finomságokat hamar ki is próbálom.Nagyon-nagyon bejött nekünk,a gyerekekkel együtt igencsak hamar elpusztítottuk az egészet.Túl hamar :)
Jó lett volna pár szelet belőle reggelire is.

Annyiban különbözik az enyém Lúdanyóétól,hogy kihagytam a mazsolát,helyette több csokit tettem,és a tetejét nem fahéjjal szórtam meg hanem vaníliás cukorral.

Hozzávalók:
330 gr Graham liszt
50 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
2 dl langyos tej/nálam rizstej
3 dkg élesztő
30 gr barna cukor
1 nagy ek méz
80 gr vaj
1 tábla 60-70 %-os étcsoki
1 marék napraforgómag

A tetejére:
tojásfehérje
jégcukor
szeletelt mandula
vaníliás cukor


Elkészítés:
Az élesztőt 1 kk cukorral elkevert egy deci langyos tejbe felfuttatjuk.A száraz hozzávalókat összekeverjük,a vajat megolvasztjuk,majd hozzáöntjük  a száraz hozzávalókhoz és a felfutatott élesztőt,és a maradék tejet is beleöntjük és összegyúrjuk.Nagyon jó kis puha tészta lesz belőle.Egy órát letakarva kelesztjük.
A megkelt tésztát 1-1,5 cm vékonyságúra kinyújtjuk,én sodrófával csináltam,megkenjük a tetejét tojásfehérjével,megszórjuk vaníliás cukorral,jégcukorral,és szeletelt mandulával,majd felvágjuk nekünk tetsző méretű rudakra.180 fokra előmelegített sütőben sütjük,én alsó-felső sütéssel sütöttem 10-15 percig,majd légkeveréssel még 2-3 percig,de itt már figyelni kell,mert könnyen megéghet.





1 megjegyzés:

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)