2011. február 6., vasárnap

Meggyes mákos

Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 tojás
10 dkg őrölt mák
20 dkg liszt
1 citrom lereszelt héja
pici citromlé
fél csomag sütőpor
1 üveg magozott meggybefőtt

Elkészítés:

A vajat szobahőmérsékleten, vagy mikróban a legalacsonyabb fokozaton megpuhítom, a porcukorral elkeverem, majd egyenként alaposan elkeverem vele az 5 tojást. Hozzáadom a mákot, a lisztet, a sütőport, a citrom héját és kevéske levét. A tepsit vagy tortaformát kivajazom, kilisztezem, beleöntöm a tésztát. A meggyet leszűröm, megforgatom lisztben, rászórom a tésztára. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütöm (tűpróba!), végül porcukrot szitálok a tetejére.


1 megjegyzés:

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)