2011. február 6., vasárnap

Pácini bableves

Hozzávalók (8 főre):

0,5 kg nagy szemű bab
0,5 kg füstölt hús (én tarjából csinálom általában)
5-6 db répa
3 nagy fej vöröshagyma
fél fej fokhagyma
8 babérlevél
0,5 l tejföl
3 púpos evőkanál liszt
2 ek ecet
3-4 ek cukor
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk.
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A babról leöntjük a vizet, és friss vizzel felöntjük. Hozzáadjuk a hagymát, a felkockázott húst, felkarikázott kolbászt, a fokhagymát gerezdenként, a babérlevelet és a karikákra vágott répát. Mokkás kanálnyi pirospaprikát, borsot adunk hozzá, cukrozzuk. Fedő alatt alacsony fokozaton puhára főzzük a babot (ez kb 1 órát vesz igénybe).
A habaráshoz a tejfölt és a lisztet csomómentesen elkeverjük, majd apránként hozzákeverünk a leves levéből, hogy jó folyós legyen.
Mikor megfőtt a bab, beleöntjük a habarást, hozzáadjuk az ecetet, ízlés szerint ízesítjük további cukorral, sóval (ezt azért csak a végén, mert a füstölt hús általában önmagában is sós). Összerottyantjuk, tálaljuk :).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)