2009. május 10., vasárnap

Gombás-sajtos sülthús

Hozzávalók:
# 75 dkg hús (én pulykamellből csináltam)
# 20 dkg trappista sajt
# 75 dkg gomba (én fehér champignonból csináltam)
# 1 nagy fej vöröshagyma
# 5-6 gerezd fokhagyma
# 1 nagypohár tejföl
# 1 púpos evőkanál liszt
# só
# őrölt bors
# majoranna
# szerecsendió
# kakukkfű
# bazsalikom
# 250g margarin

Elkészítés:

Először megpucoljuk és feldaraboljuk a gombát és a hagymát, fokhagymát, valamint lereszeljük a sajtot, hogy készen legyenek, mire kelleni fognak. A húst kiklopfoljuk és sózzuk-borsozzuk, a felolvasztott margarinban mindkét oldalát előpirítjuk, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük.
Összekeverünk kevéske borsot, majorannát, bazsalikomot, szerecsendiót és kakukkfüvet, és meghintjük vele a húst, majd a reszeltsajt nagy részét is rászórjuk.
A megmaradt margarinon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, a fűszerkeveréket, az aprított fokhagymát, és fedő alatt készre pároljuk.
A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, a gombára öntjük állandó keverés mellett, majd jól összeforraljuk. Még melegen a sajtos hús tetejére öntjük és elegyengetjük rajta egyenletesen. Megszórjuk a maradék kevéske sajttal.
Lefóliázva puhára pároljuk sütőben 180 fokon (kb háromnegyed óra), majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk (légkeveréssel, gyorsabb).
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Az alábbi képen féligkészen látható a tepsiben, még sütés előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)