2009. október 15., csütörtök

Meggymártás

Hozzávalók:

0,7 liter magozott meggybefőtt levével
ízlés szerint kevés cukor
2 dl tejföl
3 szem szegfűszeg
1 púpos evőkanál liszt
fél citrom (vagy negyed deci citromlé)
késhegynyi törött bors
1 teáskanál só

Elkészítés:

A befőttlevet leszűrjük és beleöntjük egy kis lábosba. Beleszórjuk a szegfűszeget és beleöntjük a citrom levét (a citromhéj külső, citromsárga része is mehet bele, ha ügyesen lehámozzuk), felforraljuk majd öt percig főzzük. A végén pótoljuk az elforrt vizet.
A lisztet a tejföllel, majd fél dl vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a borsot meg a sót, majd ráöntjük a meggylére. Folyamatosan kevergetve további 5 percig forraljuk, végül a gyümölcsöt is hozzáadjuk. Ízlés szerint cukrozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)