2009. október 18., vasárnap

Sajtos brokkolikrémleves

Hozzávalók (kb 8 adaghoz):
1 kg brokkoli,
50 dkg burgonya,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. olaj,
1 liter húsleves (vagy két húsleveskocka, de finomabb igazi húslevessel),
4 dl tejföl,
só,
őrölt bors,
15 dkg gouda vagy trappista sajt.

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, és szétnyomjuk vagy apróra vágjuk. A hagymát az olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a végén a fokhagymát is. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, felengedjük a húsleves levével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és lefedve addig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult. Belekeverjük a tejfölöket. Botmixerrel pépesítjük (előtte kivehetünk pár szem rózsát dísznek), ha szükséges, utánaízesítünk.
A levest jó forrón tányérokba merjük és a durvára reszelt sajttal bőkezűen megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)