2010. április 8., csütörtök

Tojásmentes nokedli

A recept úgy szuper ahogy van,én imádom!Mindig sikerül és nagyon finom.Az enyém azért zöld itt-ott,mert tettem bele petrezselyemzöldet.

2 bögre durum sima liszt--nálam tönköly fehér liszt
2 bögre frissen darált zabpehely vagy zabpehelyliszt
fél bögre búzadara
2 ek.olaj


A hozzávalókat annyi vízzel elkeverjük hogy sűrű masszát kapjunk.10-15 perc állás után forrásban lévő vízbe szaggatjuk.Amikor a tészta feljön a víz tetejére kiszedjük,és hideg vízzel leöblítjük.

Forrás:Napfényes receptek 3.

1 megjegyzés:

  1. De fura, hogy búzadara van a nokedliben. Erről még sosem hallottam, de kipróbálom majd így is.

    VálaszTörlés

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)