2009. március 12., csütörtök

Sport-szelet 2.

Ez a süti azért kapta a Sport-szelet nevet, mert jamaicai rum van benne, ami teljesen olyan ízt ad a sütinek, mint a régi, hagyományos csokié, a Sport szeleté. Aki ezt szereti, nem fog csalódni... :)

A tészta hozzávalói:
- 70 dkg liszt,
- 10 dkg vaj,
- 3 evőkanál kakaópor,
- 1 csomag sütőpor,
- 30 dkg porcukor,
- egy csipet só,
- 2 tojás,
- 1 dl tej. (Zárójelben jegyzem meg, hogy amikor először megsütöttem ezt a sütit, egy kicsit vastagnak tűnt a tészta, ezért a mostani csak kétharmad adagból készült. Így viszont inkább vékonynak tűnik, mert a tészta egy nap után beszívja a pudingot, és megpuhul, szóval jobb, ha az egész adagot csinálja meg az ember lánya.)

A krémhez szükség van:
- 9 dl tejre,
- 3 csomag csokipudingra,
- 20-25 dkg kristálycukorra (azért írom így, mert ha valaki édesebben szereti, akkor lehet bele 25 dkg-t tenni),
- 1 adag jamaicai rumaromára.

A tetejére kerül:

- csokibevonó, vagy
- 5 ek. porcukor,3 ek. kakaópor, 3 ek. víz, kb. egy ek. vaj.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szárazakat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat, hozzágyúrjuk a tojást, és a tejjel összegyúrjuk. Nagy gáztepsi hátulján 4 lapot sütünk belőle (kb. 32x32 cm-es lapok lesznek). Hűlni hagyjuk a lapokat.

A csokipudingot csomómentesre keverjük kb. három deci tejjel, majd beleöntjük a maradék tejbe, beletesszük a kristálycukrot, majd felfőzzük. Ha kihűlt, belekeverünk 1 jamaicai rumaromát.

A krémet a lapok közé simítjuk, a tetejére csokimázat teszünk. Ha nincs, a fentiekből készítünk: összekeverjük a porcukrot és a kakaót szárazon, hozzákeverjük a vizet, felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat, hogy teljesen elolvadjon (azonnal rá kell önteni a tésztára, mert hamar megdermed.)

És íme a remekmű (megmentett utolsó darabok a fotózáshoz:))))))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)