Ha esetleg megkérdeznétek miért én csinálom a saját tortámat,nos ennek több oka is van.
1.másnak nem jut eszébe:)) (jó ez részben igaz csak,a férjem tudja hogy akármilyen tortát nem eszek meg,ezért nem is rendel,Ő meg a konyhában antitalentum)
2.a cukrász tortákért nem rajongunk igazán,nem mondom hogy nem ettünk még finomat,de mostanában tényleg nem,meg amióta tudatosabban eszek,nem is igazán örülnék egy hagyományos tortának .
3.a cukrász torták nagyon drágák lettek-szerintünk,főleg ha nem is finom
3.legfontosabb szempont:ha én csinálom,biztos olyan lesz ahogyan én szeretem
Szóval kezdtem a palacsintákkal.
Hozzávalók:
40 dkg liszt--én 10 dkg tönkölyt,és 30 dkg zabpehelylisztet használtam
3dl rizstej
3-4 dl víz vagy szóda-én szódát raktam,de több kellett bele nekem
1 ek nádcukor
1 dl olaj
1csipet só
A turmixgéppel összedolgoztattam jó alaposan,aztán kisütöttem a palacsintákat.A recept szuperjó ,a palacsinták nagyon jó puhák lettek,szépen sültek,nem szakadtak,nem ragadt le egy sem,szóval tökéletes lett.
A palacsinta receptje a Napfényes süteményes könyvből van.
Ezután diót daráltam,és nádcukorral összekevertem.Nem tudok mennyiséget írni,mert az hogy ki mennyire édesen szereti teljesen ízlés kérdése.Ha meg marad a cukros dióból,beteszem a hűtőbe és felhasználom legközelebb valamire.Nálunk a dió nem sokáig marad meg,én is és a gyerekek is imádjuk.
A második töltelék a szilvalekvár ,sajnos nem volt házim csak bolti.
A harmadik töltelék a tortámba a csokikrém,elolvastam sok receptet,meg csináltam is már sokféle csokikrémet,de most olyat akartam amibe nem kell sok vaj,cukor.Ráadásul volt a hűtőben egy fél doboz megbontott szója tejszínem,amit mindenképpen fel akartam használni,úgyhogy alkottam egy csokikrémet magamnak.
A tejszínbe beletördeltem 6 dkg étcsokit,és kis lábasban felfőztem,hogy a csoki szépen elolvadjon.Mivel kicsit hígnak találtam,egy kiskanál liszttel sűrítettem rajta.
Következett a rétegzés,dió-lekvár-dió-csokikrém-dió-lekvár-dió-csokikrém ........természetesen mindig egy palacsintára téve :))
A tetejére csokikrémet raktam,megszórtam dióval,ami nem látszik,mert a krém beszívta,és kidíszítettem fél diószemekkel.
A torta nekem nagyon finom lett,bár így utólag a csokikrém lehetett volna kicsit édesebb ,de összízben viszont pont az a a jó hogy nem az a a tömény,édes torta lett.
Isten éltessen itt is! :-)
VálaszTörlésNagyon szép a tortád! Biztos fini is volt!