2010. február 26., péntek

Csokis zabpehely tallér

A receptet itt találtam,és már sokszor csináltam,nagyon szeretem.Viszont valamiért nem bírom a poharas mércézést,így lemértem magamnak a hozzávalókat,nekem így sokkal könnyebb a dolog.

Hozzávalók:
10dkg tk tönköly liszt
8 dkg zabpehely
1 tk sütőpor (kihagytam)
1/2 tk őrölt fahéj
1/2 tk szerecsendió
1 tojás  (nem teszek bele)
77 gr vaj
80 gr fruktóz (van amikor mézet rakok helyette)
50 ml tej
4 dkg étcsoki (ha lehet jó magas kakaótartalmú,70 % minimum)

Elkészítés:
Összekeverem a száraz hozzávalókat egy tálban,majd a vajat felolvasztom és a tejjel ,cukorral vagy mézzel  elkeverem.Utána összeöntöm a száraz  hozzávalókkal,és belekeverem a felaprított étcsokit.Nedves kézzel golyókat formázok a masszából,aztán ellapítom és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 180 fokra előre felmelegített sütőben sütöm   14-20 percig.

 


2 megjegyzés:

  1. Szia Pilchard!Kicsit soknak talaltam az altalad irt 40 dkg etcsokit, es megneztem, az eredeti receptben ez all: "1/2 csésze étcsoki drazsé (minimum 70% kakaó)". Szerintem 4 dkg-t akartal irni, nem? Nos, 400 g ugysincs itthon, megprobalom 40 g-mal, remelem jo lesz. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Eszter!

    Jesszus,köszi hogy észrevetted,máris javítom.
    Hogy ízlett a tallér?

    VálaszTörlés

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)