2009. január 1., csütörtök

Aszaltszilvás göngyölt pulykamell

Hozzávalók (2 rúdhoz):
- l kg pulykamell szeletelve
- 25 dkg bacon
- 2o dkg trappista sajt
- aszalt szilva (picit lehet előtte áztatni)
- só

Elkészítés:
Kiklpofoljuk a húst. A bacont szétválasztjuk és egy kb. 25x35 cm fóliára terítjük szépen sorban, merőlegesen a felcsavarás irányára. Erre rakosgatjuk a hússzeleteket, úgy hogy összeérjenek. Sózzuk. A hús közepére egy sor trappista vagy edami sajtot (lehet szelet vagy reszelt is) helyezünk, a sajtsor közepére pedig az aszaltszilvát (ne egészeket, vágjuk fel).

Mint a beiglit vagy a rétest feltekerjük. (A fólia segít elkezdeni a tekerést.)

Az elkészült két rudat kizsírozott (vagy margarinozott vagy olajozott) sütőtálba vagy tepsibe rakjuk, lefedjük alufóliával, és kb. 5o percig sütjük, l8o-l9o fokon. Ha a hús átsült, levesszük a fóliát, és pirosra pirítjuk.

Burgonyapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)