A tésztához:
# 2 dl víz
# 22 dkg sütőmargarin
# 4 evőkanál keserű kakaópor
# 25 dkg liszt
# 15 dkg cukor
# 1 evőkanál szódabikarbóna
# 1,5 dl natúr joghurt
# 2 tojás
# 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
# 18 dkg sütőmargarin
# 6 evőkanál keserű kakaópor
# 2 dl natúr joghurt
# 1 csomag vaníliás cukor
# 15 dkg porcukor
# 3 marék durvára vágott dió
Elkészítés:
1. A vizet, a margarint és a kakaót kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a platniról. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, majd az előzőekhez keverjük. Ezután mehet bele a joghurt, a 2 tojás és a vaníliás cukor. Közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. (Vigyázat: nagyon könnyű túlsütni! Akkor kell kivenni a sütőből, amikor már nem "mozgolódik" tovább.)
2. A tetejére valókat összemelegítjük, majd belekeverjük a diót, és a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük.
Akkor szeleteljük csak, amikor kihűlt a tészta, és megszilárdult a máz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)