Lássuk tehát:
A tésztához:
- 50 deka liszt
- 7 deka puha vaj (picit beraktam mikróba)
- 2 tk. szárított élesztő
- 3 dl tej
- 1 tojássárgája
- 4 ek. cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 dl cukor
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1,5 dl tej
- 1-1 ek. vaj
A tésztához valókat összekevertem, majd kézzel gyúrtam-dagasztottam olyan 20 percig (jóóó ragadós tészta, nem kell megijedni). Eztán 40-50 fokos sütőbe tettem és kelesztettem háromnegyed órát, majd némi kiszórt liszten, lisztes kézzel és sodrófával egy hosszú, keskeny, kb. 25x50 cm méretű lappá kinyújtottam.
Egy evőkanálnyi puha vajjal megkentem a tésztát. A 2 dl cukrot elkevertem 3 evőkanál cukrozatlan kakaóporral, és a tésztára szórtam. Amennyire lehetett, szorosan felcsavartam a rövidebbik irányban, majd egy hosszabb, éles késsel óvatosan, nem összenyomva nyiszitáltam 2 cm vastag szeleteket belőle, amiket egy kimargarinozott-lisztezett tepsire pakoltam, nem túl szorosan, hogy nehogy összenőjjenek. A tekercs vágandó felénél a külső végét jól összedolgoztam, behajtogattam minden egyes vágás előtt, hogy ne folyjon ki az összes kakaó sülés közben.
175 fokra előmelegített sütőben sütöttem készre, ami kb 30-35 percig tartott. A sütés 20. percében, amikor már kezdtek színt kapni a csigák, kikaptam a tepsit, és forró tej-vaj keverékével meglocsoltam őket, majd visszatoltam.
Mar masodszorra csinaljuk, es nagyon nagyon telitalalat!!!!!!!!!! Koszi Pogikam! Elso alkalommal szarazeleszto helyett friss elesztovel csinaltam, es 27 dkg volt itthon, annyival lett. Vagy 17? Na mar nem emlekszem pontosan. :) Puszi
VálaszTörlés