2009. január 11., vasárnap

Pulyka vadasan

Hozzávalók:

4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb,
3 dkg zsír,
1 fej vöröshagyma,
2 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
1 kis zeller,
karalábé,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1-2 ek liszt,
2 pohár kefir,
7-8 babérlevél,
ételízesítő por,
borsikafű,
2 ek mustár,
2 ek kristálycukor,
1 mk Piros Arany,
citromlé,
só.

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és zsírban aranysárgára pirítom. Hozzáadok egy kis Piros Aranyat, zöldpaprikát meg paradicsomot és a csirkehúst beletéve pár percig együtt pirítom, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Kerül bele még megtisztított sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé vékony karikákra vágva és a felsorolt fűszerekkel ízesítve. Lefedve jó puhára párolom az egészet , majd a húst villával egy tálra kiszedem. A zöldségeket krumplitörőn átnyomom és mustárral ízesítem.
A kristálycukorból karamellt készítek, felengedem vízzel és addig főzöm, míg teljesen fel nem oldódott. A zöldséghez öntöm és felfőzöm. Ha nem elég pikáns, citromot csavarok bele. A lisztből és a kefírből habarást készítek, majd ezzel sűrítem be.
Végül beleteszem a húst és az egészet felforrósítom.

Zsemlegombóc vagy csigatészta illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)