2009. január 17., szombat

Hájas sütemény

Egy egyszerű receptet írok le. Azért szeretem, mert ha bejelentkeznek délelőtt a vendégek, hogy délután jönnek, akkor is elkészül.
Boltban vett leveles tésztából is meg lehet csinálni, de finomabb házilag készített hájas tésztából (persze azt előtte meg kell gyúrni, ami elég időigényes, de megéri.)
A hájas/leveles tésztát fél cm vastagra kinyújtom, és ha édeset ennék, téglalapokra vágom, kemény lekvárt teszek a közepére, és összehajtom.


A tepsit csak lisztezem, mivel zsíros a tészta. Fontos, hogy nem szabad nagyon lenyomogatni, mert akkor nem "nyílik ki" a tészta, illetve hogy a sütő jó forró legyen. 250 fokon tíz perc alatt aranyszínűre sül.




A végén, még melegen vaníliás porcukorba forgattam:





Ha sósat akarok enni, akkor ujjnyi vastagságúra sodrom, megsózom, megkenem 1 tojás fehérjével, sajtot reszelek rá (vagy köménymagot, esetleg szezámmagot szórok rá) 1 cm-es rudakat vágok belőle, és úgy sütöm.


Isteni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)