2009. január 24., szombat

Currys csirke

Hozzávalók:

50dkg csirkemell
2 csokor újhagyma
1 nagy paradicsom
50 dkg ananász (lehet konzerv)
2 evőkanál vaj
1 teáskanál liszt
2 evőkanál currypor
2,5 dl csirkeleves (lehet leveskockából)
1 teáskanál citromlé
fél teáskanál só

Elkészítés:

A húst mossuk, leitatjuk róla a vizet, és feldaraboljuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, szárát 1 cm-es karikákra vágjuk. A paradicsomot forrásban levő vízbe mártjuk, így könnyen meg tudjuk hámozni, majd felkockázzuk.

A vajat felforrósítjuk, rátesszük a csirkét és megpirítjuk. A hagymát és a paradicsomot hozzáadva további egy percig pirítjuk. A lisztet és a curryport összekeverjük, csirkelevessel felöntjük, beletesszük az ananászdarabokat, és gyenge tűzön öt percig forraljuk. Citromlével és sóval ízesítjük.

Rizzsel tálalva a legjobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)