2010. május 2., vasárnap

Barackos csirke

Egyik kedvenc családi ételünk. Hihetetlenül egyszerű és nagyon finom!

Hozzávalók:

pár szelet csirkemell
konzerv őszibarack
trappista vagy gouda sajt (lehet füstölt, lehet reszelt, igazából majdnem mindegy)

bors
őrölt fahéj
olaj

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, bedörzsöljük az összekevert só-bors-fahéj keverékkel, majd kisütjük egy serpenyőben, kevés olajon. A kisült szeleteket szépen sorban egy tepsibe helyezzük, rájuk rakjuk a barackszeleteket, és befedjük sajttal. 170 fokon addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején (légkeveréssel ez kb 10 perc alatt történik).
Rizzsel szoktuk tálalni.

2 megjegyzés:

  1. Hú de jól néz ki!
    Azt hiszem ezt meg fogom csinálni.
    Én is barackosat csináltam a hétvégén... :-)
    Majd teszem én is blogomba...

    VálaszTörlés
  2. Csomószor rendelem étteremben ;) Lehet nekiugrom én is itthon! :)

    VálaszTörlés

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)