Bár ezen a blogon általában Pilchardé a cukrász-szerep, Gergő szülinapi tortájába igen jól sikerült a csokikrém, úgyhogy ezt megosztanám :). Ezzel a krémmel töltöttem meg a tortát, valamint vontam is be kívülről, a marcipán bevonat alatt. Szerencsére elég vastag lett a marcipán, így nem látszott át alóla a sötét krém...
Hozzávalók:
18 dkg cukor
4 ek keserű kakaó
1 púpos ek liszt
2 tojás
1,5 dl natúr joghurt
20 dkg margarin
pici víz
Elkészítés:
Összekeverjük a száraz összetevőket. Beleverjük a két tojást, hozzáadjuk a joghurtot, esetleg pici vizet, és felrakjuk állandó keverés mellett főni. Addig főzzük, amíg jó sűrű krémet nem kapunk. Ekkor hideg vízbe állítva, néha megkeverve lehűtjük.
A margarint a legalacsonyabb fokozaton mikróban megpuhítjuk, habverővel habosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt krémhez, és összekeverjük ismét a habverővel.
Hű nagyon remekül néz ki. Csodás
VálaszTörlésDe gyönyörűűű
VálaszTörlésPogi: Meseszép!!! Csak ámulok....nagyon ügyes vagy! Én képtelen lennék ilyet csinálni....sajna.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés:) Nincsenek fix pozíciók,a szerepeket át lehet venni ám.
VálaszTörlésPogi!Ez a torta meseszép lett!
nagyon szép torta gratulálok
VálaszTörlés:)