2010. május 16., vasárnap

Csokikrém tortába

Bár ezen a blogon általában Pilchardé a cukrász-szerep, Gergő szülinapi tortájába igen jól sikerült a csokikrém, úgyhogy ezt megosztanám :). Ezzel a krémmel töltöttem meg a tortát, valamint vontam is be kívülről, a marcipán bevonat alatt. Szerencsére elég vastag lett a marcipán, így nem látszott át alóla a sötét krém...

Hozzávalók:

18 dkg cukor
4 ek keserű kakaó
1 púpos ek liszt
2 tojás
1,5 dl natúr joghurt
20 dkg margarin
pici víz

Elkészítés:

Összekeverjük a száraz összetevőket. Beleverjük a két tojást, hozzáadjuk a joghurtot, esetleg pici vizet, és felrakjuk állandó keverés mellett főni. Addig főzzük, amíg jó sűrű krémet nem kapunk. Ekkor hideg vízbe állítva, néha megkeverve lehűtjük.
A margarint a legalacsonyabb fokozaton mikróban megpuhítjuk, habverővel habosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt krémhez, és összekeverjük ismét a habverővel.

6 megjegyzés:

  1. Hű nagyon remekül néz ki. Csodás

    VálaszTörlés
  2. Pogi: Meseszép!!! Csak ámulok....nagyon ügyes vagy! Én képtelen lennék ilyet csinálni....sajna.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. :) Nincsenek fix pozíciók,a szerepeket át lehet venni ám.
    Pogi!Ez a torta meseszép lett!

    VálaszTörlés
  5. nagyon szép torta gratulálok
    :)

    VálaszTörlés

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)