Hozzávalók:
2,7-2,9 dl tej
8 dkg tejföl
2 dkg burgonyapehely
2 teáskanál só
1 teáskanál ecet
4 dkg vaj
30 dkg BL 80 liszt
20 dkg graham liszt
1 teáskanál méz
1 mokkáskanál sikér
3 dkg élesztő
Elkészítése:
Egy deciliter langyos tejbe tesszük a kiskanál mézet,és ebbe belemorzsoljuk az élesztőt,hagyjuk felfutni.
Ezután vagy kézzel vagy géppel megdagasztjuk a tésztát ,és duplájára kelesztjük.A megkelt tésztát 12 darabra vágjuk,egyesével négyzet alakúra nyújtjuk és feltekerjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket,ahol még egy órát hagyjuk őket pihenni,azután vízzel lekenjük és 200 fokra előmelegített sütőben negyed óráig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)