2010. május 23., vasárnap

Réteges sós kifli

Uzsonnára kerestem egyik nap valami péksüteményt,erre esett a választásom,a gyerekek is,férjem is imádták,nagyon hamar elfogytak a kis kiflicskék.

Hozzávalók nálam:
70dkg liszt
5 dkg élesztő
1 tk cukor
1 dl tej
1 dl olaj
3 dl natúr joghurt
1 tk só

 Rétegzéshez:
25 dkg vaj
2 tk só

Elkészítése:
Kenyérsütő géppel vagy kézzel tésztát dagasztunk a liszt-cukor-joghurt-olaj-élesztő-tej-1tk só hozzávalókból.
A vajat a maradék két teáskanál sóval jól elkeverjük.Amikor  a tészta megkelt 8 egyforma darabra vágjuk,amiket egyesével kör alakúra nyújtunk,körülbelül kistányér méretűre .4 lapot megkenünk a sós vajjal,a másik négy lapot pedig rátesszük a vajas lapokra,így két rétegből fog állni a tésztánk.A tésztakorongokat ezután 12 cikkre vágjuk,és kívülről befelé haladva feltekerjük.A kifliket meg is tölthetjük,én egyik felébe pizzakrémet kentem.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket,megkenjük a tetejüket egy felvert tojással és megszórjuk szezám vagy kömény vagy bármilyen maggal amit szeretünk.Ezután még egy óráig hagyjuk kelni,a sütőt közben előmelegítjük 200 fokra,majd 30 percig sütjük a kifliket.

    1 megjegyzés:

    Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)