2010. május 17., hétfő

Kolbászos csónakok

Régóta csábítottak már a Limara oldalán olvasott Kolbászos és sonkás csónakok, hát ma nekiláttam. Limara a hot-dog kifli tésztáját használta, kis változtatással, én teljesen a hot-dog kifli tésztáját csináltam meg. Másfél adagot készítettem, mondván, nálunk az egy adag az kevés. Igazam lett... :))))
A tésztán kénytelen voltam kicsit változtatni, mert nem volt itthon joghurtom és burgonyapelyhem sem. A joghurt helyett házi tejfölt tettem bele (valamivel kevesebbet, mint a joghurtból kellett volna), és egy kis búzasikért is, hogy lágyabb, finomabb legyen a tészta. Nem csalódtam... :)
A hozzávalók másfél adaghoz (12 db-hoz):
  • 1 kis pohár joghurt (210 g) (nálam 15 dkg házi tejföl)
  • kb. 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 0,75 dl olaj
  • 2 tk. só
  • 2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
  • 75 dkg liszt
  • 1,5 tk. cukor
  • 5 dkg élesztő
Mindent úgy csináltam, ahogy Limara írta, csak kézzel dagasztottam ki a tésztát. 12 db csónak készült, megkentem őket olvasztott vajjal is, bár az eredeti receptben nem írja, így nagyon-nagyon puha lett a tésztája, szépen rétegződik. Nem ragozom, íme a végeredmény:

Férjem és a gyerekek nagyon dicsérték. Mellesleg nekem is ízlett... :D

2 megjegyzés:

  1. Hú, Nor! Meseszépek lettek, gondolom mind elfogyott!:-)
    Nagyon ügyi vagy!

    VálaszTörlés

Finom volt? Könnyű volt elkészíteni? Kivele! :)