Hozzávalók:
50 dkg lencse
35 dkg füstölt hús (egy kevés füstölt kolbász sem árt neki)
2 fej nagy vöröshagyma
4 nagyobb gerezd fokhagyma
1 púpos evőkanál liszt
1 pohár tejföl
2 evőkanál mustár
3 babérlevél
ecet
(tej, só szükség szerint)
Elkészítés:
A lencsét beáztatjuk főzés előtt pár órára, de lehet akár egész éjszakára is.
A füstölt húst megfőzzük bő vízben a babérlevelek, az apróra vágott vagy préselt fokhagyma, valamint a szintén picire feldarabolt vöröshagyma társaságában. Mikor már puhul a hús, hozzáadjuk a lencsét, és szükség szerint pótoljuk a vizet, valamint a kolbászt is ekkor adjuk hozzá, ha van.
A tejfölbe belekeverjük a lisztet majd a mustárt.A lencse levével először apránként higítjuk, majd ha már folyik, beleöntjük a lencsébe. Ha túl sűrűre sikerült a főzelék, kis tejjel lehet higítani.
Ha a füstölthús nem volt elég sós, sózzuk, végül ecettel ízesítjük.
Nagyon klassz a fotó,a főzelék jöhet,nagyon szeretem ,de én hús nélkül kérem.:)
VálaszTörlés